Dobrodošli

Spoštovani!

V veselje nama je, da vas lahko povabiva na 6. Kongres ginekolgov in porodničarjev Slovenije. Po sedmih letih se bomo ponovno srečali v Cankarjevem domu v Ljubljani. Namen našega kongresa je predstaviti naše delo in izkušnje ter prikazati novosti s področja diagnostike in zdravljenja bolezenskih stanj v ginekologiji in porodništvu. Strokovna tematika bo obravnavana v obliki plenarnih predavanj in prikazov na plakatih. Na ta način se bomo seznanili  smernicami in razvojem  ginekologije in porodništva na področjih perinatologije, neonatologije, ginekološke onkologije, reproduktivne ginekologije, uroginekologije, genetike, menopavze, ultrazvočne diagnostike in spolne medicine. K sodelovanju smo povabili eminentne strokovnjake iz sosednjih držav in Evrope z namenom izmenjave izkušenj in načrtovanja strategije našega dela. Prepričani smo, da bodo pridobljene informacije dragocene in koristne za naše prihodnje delo, ki je bilo vedno visoko cenjeno v slovenski družbi tudi zaradi hitrega prilagajanja novim spoznanjem in odkritjem in prenosom sodobnih tehnologij v vsakdanjo klinično prakso.

Ob strokovnih in znanstvenih temah pa bomo zagotovo našli tudi čas za prijetno druženje, sproščen pogovor, učvrstitev prijateljskih vezi, kakor tudi snovanje strategije razvoja naše dejavnosti.

Slovenska ginekologija in porodništvo sta v preteklosti dosegla visoko strokovno prepoznavnost doma, v regiji in širšem mednarodnem prostoru, zato smo še toliko bolj zavezani in dolžni strniti moči in energijo in navkljub vsesplošno nenaklonjenim ekonomskim razmeram razvijati našo stroko  s ciljem nadaljnega razvoja skrbi za reproduktivno zdravje naših žensk.