Navodila za avtorje

Prispevki

Navodila za pripravo posterja

Velika večina prispevkov, predstavljenih na kongresu, bo v obliki plakatov. Glavni namen posterjev je, da raziskovalcu omogočijo, da se o svoji raziskavi pogovarja dlje časa z zainteresiranimi osebami in bolj poglobljeno, kot je mogoče v desetminutni oralni predstavitvi. Prav tako udeležencem omogoča, da izberejo prispevke, ki jih najbolj zanimajo, in se osredotočijo na njih. Uspešen plakat zahteva skrb in načrtovanje.

Oblika
Vsak plakat bo predstavljen skupaj z drugimi, ki se ukvarjajo s podobnimi temami. Vsi plakati bodo predstavljeni na enem mestu v Kongresnem centru. Če želite, da se vaš plakat prilega in optimalno izkoristi razpoložljivi prostor, naj bo pokončni format, velikosti A0, to je 841 mm (širina) x 1189 mm (višina). Ključnega pomena je, da so vaši razstavljeni materiali jasni in vidni. Večina ljudi bo vaš plakat gledala od daleč. Plakat in avtorja mora biti preprosto prepoznati, tako da na plakat vključite celoten naslov. Praviloma je priporočljivo, da je naslov v 3 cm ali večjem tisku, preostalo besedilo pa dovolj veliko, da ga je moč prebrati z razdalje od1 do 2 metra. To velja tudi za slike, diagrame in druge materiale na posterju.

Vsebina plakatov
Dajanje plakata ni samo stvar priprave vizualno privlačnih materialov. Oblika zahteva tudi drugačen pristop k predstavitvam raziskav. Osnovno pravilo je, da zagotovite kratek, jasen, netehničen opis, kaj ste storili, zakaj ste to storili in kaj ste ugotovili. predlagamo da poster strukturirate:  povzetek, izhodišče, metoda, rezultati, zaključki. Posterji naj bodo v slovenščini s povzetkom v angleščini.

Avtorji bodo morali svoje posterje sami pritrditi na pripravljene panoje v četrtek do 9. ure zjutraj. Predvidena lokacija je E1. Posterji bodo razstavljeni do petka, do 12. ure.